Aiaväravate pakkujaid on turul kümneid igas hinnaklassis. Värava valimisel on mitmeid nüansse, mida arvesse võtta, et toode kestaks tõrgeteta aastaid ning oleks silmale hea vaadata. Hansadoor OÜ aiaväravad on populaarsed üle Eesti ning sellel on omad põhjused.

1) Valmistame aiaväravad vastavalt kliendi soovidele ning objekti iseärasustele.

Esmalt tuleb kindlaks teha enda soov ning veenduda, kas soovitakse kasutada liug- või tiibväravat.

Liugvärava puhul on esimeseks mugavuseks asjaolu, et see nõuab lahti käimiseks vähem ruumi väravaesise pindala poolest. Ehk talvisel ajal pole kohest kohustust aiaesine lumest puhastada, et aed lahti tuleks. Küll aga nõuab liugvärav oma ruumi aia ääres paralleelselt liikudes:

Liugväraval on vaja ava kõrval ruumi AVA LAIUS*1,5. Ehk kui sinu soovitav aiavärava ava on 4 meetrit lai, siis liugvärav tahab saada 6 meetrit avanemisruumi ava kõrvale. Sealjuures võiks kõrguste vahe olla selles samas piirkonnas (aia kõrval 6 meetrit ning ava ise 4 meetrit, kokku 10 meetrit) olla minimaalne, et värav avaneks ning sulguks peale paigaldust probleemideta.

Hansadoori liugvärav

 

Tiibvärava puhul on aga oluline, et kõrguste vahe poleks väga suur selles piirkonnas, kus tiibvärava tiivad avanevad. Seda siis kas aiast sisse- või väljapoole, olenevalt sellest, kuhu edaspidi värav avanema hakkab.

Tiibvärav varbtäidisega

 

 

Tiibvärav, veel ilma täidiseta

 

2) Kasutame liugväravatel alusraami. Oluline!

Raami olemasolu on toote kestvuse ja kvaliteetse toimimise jaoks väga oluline. Raamile kinnitatud rullikud on kindlasti tasapinnas ning värav hakkab liikuma sirgjooneliselt, liigselt kulutamata liikuvaid osi. Raam seob kogu värava tugevaks tervikuks ning seeläbi kasvatab toote eluiga.

Hansadoori alusraam

 

3) Reguleeritavad rullikud tagavad pikema eluea.

Reguleeritavad rullikud, mille peal värav jookseb, annavad võimaluse jätta väravale minimaalse lõtku. Kui oled tähele pannud, siis osade liugväravate nina vajub poole liikumise pealt alla. See probleem esineb väravate puhul, mille rullikud ei ole siinis reguleeritud, mistõttu pole värav stabiilne ning seeläbi amortiseerub toode kiiremini. Ebastabiilsus mõjub halvasti värava rullikutele, mis võivad ajapikku hakata raskelt käima. Lisaks kulub kiiremini mootori hammaslatt ja mootor ise.

4) Hansadoori tootevalikus on lisaks terasväravatele ka alumiiniumväravad.

Alumiiniumväravatel on mitu eelist. Alumiiniumist valmistatud väravad on kaalu poolest kergemad, kui terasväravad. See teeb nii tiib- kui liugväravara avamise lihtsamaks kondimootorile kui ka automaatikale, sealjuures on rõõmsamad ka värava hinged. Alumiiniumist valmistatud värav on korrosioonikindel ning võib õige kasutuse juures visuaalselt  pikemat aega parem välja näha. Ning viimasena, aga mitte vähemtähtsana… alumiiniumvärav on Hansadooris sama hinnaga, nagu terasväravgi!

5) Rullikuplaat 5 mm roostevabast plaadist.

Roostevaba plaat on värava juures küll väike detail, aga parandab nii toote väljanägemist kui töökindlust. Roostevaba rullikuplaat on korrosioonikindel ja jätab võimaluse hiljem lihtsasti reguleerida värava loodsust.

 

 

Konkurendi tugirullik

 

 

Hansadoori tugirullik

 

 

 

6) Valmistame liugvärava neljakandilise kujuga.

Kui oled tähele pannud, siis osade liugväravate ’kalasaba’ on kolmnurkne. Oleme teinud oma tootearenduses väikese muudatuse ning valmistame liugväravad kogupikkuses neljakandilised. See tagab väravale käelisuse universaalsuse, ehk väravat on võimalik panna tööle mõlemat pidi. Lisaks on taas tegemist väikese nüansiga, mis parandab kogu konstruktsiooni tugevust ja seeläbi eluiga.

Neljakandiline väravaraam

 

7) Meie väravad valmivad Eestis.

Hansadoori tootmine asub Sauel. Eestis toodetud tooted võimaldavad meil toimetada paindlikult, lähtuvalt kliendi soovile. Lisaks on toote valmimise aeg lühem, kui mujal valmistatud tootel.

 

Oleme rõõmustanud oma toodete, paindlikkuse, kogemuse ja hinnaga paljusid kliente üle terve Eestimaa. Pikaajaline kogemus ja asjatundlikkus aiaväravate valmistamise juures on midagi, miks Teie oma toote Hansadoorist tellida võiksite. Küsige pakkumist ja Te üllatute positiivselt!